Pade sneg u Srbiji

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 10:22

Pade sneg u Srbiji

Nesvakidašnje aprilsko jutro osvanulo je pod snegom u novovaroškoj opštini.

Kiša koja se tokom noći pretvorila u sneg obelela je vrhove planina Zlatara i Murtenice. Sneg je prekrio livade i pašnjake koje su vredni meštani Nove Varoši već uveliko prepremili za prolećnu setvu.

"Zlatarce, ali iostale meštane koji žive na višim nadmorskim visinama nije iznenadio sneg. Ništa ovo nije neobično za nas, stari meštani pamte da sneg kod nas nije padao samo u julu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mesecu. Dok je 1989. godine u junu mesecu napadao i preko 20 centimetara. Mi očekujemo da će ovo zbog visokih temperatura i žedne zemlje kojoj vode nikada nije dosta, to upiti i snežni pokrivač nestati", kazao je za RINU Rade Vasiljević, prvi čovek novovaroške opštine.

Ono što je dobra vest sa ove planina jeste, da sneg koji je obeleo vrhove, jedino nije padao u mestu Božetići u kome se izvode radovi na izgradnji najvećeg rezervoara, i koji će služiti za napajanje velikog broja poljoprivrednih domaćinstava ove opštine.

"Mislimo da je to dobar znak. Gradimo nešto od čega će zaista živeti novovarošani. Plan je da do kraja avgusta završimo ovaj rezerovar koji će preporoditi ceo ovaj kraj i poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju. Bazen kapaciteta 250 kubika, neumorno se gradi, i neimari firme Hidrotan, iako vremenski uslovi ne idu na ruku, neodustaju od gradnje, jer se ovaj rezerovao koji je žila kucavica mora završiti kod avgusta meseca", dodao je Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.