I na MINUS 11, Crna Gora večeras PONOSNO KORAČA: Molitvom, ikonom i dostojanstvom NAROD BRANI SVETINJE! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2020, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I na MINUS 11, Crna Gora večeras PONOSNO KORAČA: Molitvom, ikonom i dostojanstvom NAROD BRANI SVETINJE! (FOTO/VIDEO)

Prva litija krenula je jutros iz Bijele kod Šavnika do Nikšića. Zatim iz Mojkovca, Bijelog Polja i Berana

U gradovima širom Crne Gore i večeras se održavaju litije i molebani u znak protesta protiv anticrkvenog Zakona o slobodi veroispovesti.

.

Veliki broj ljudi u Bijelom Polju se okupio ispred Crkve Svetog Petra i Pavla, odakle će krenuti u litiji do Crkve Svetog Nikole, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se nalazi na drugom delu grada.

Na litiju je izašlo, prema procenama organizatora, od 12 do 15.000 ljudi.

Građani Berana i danas su u velikom broju molitvenim hodom od centra grada otišli do manastira Đurđevi stupovi, gde je služen moleban.

Litija je prošla već utvrđenim putem, od Hrama Svetog Simeona Mirotočivog, ulicom 29. novembra, kroz ulicu Dušana Vukotića, sve do tri kilometra udaljenog manastira.

Patrole saobraćajne policije na nekoliko raskrsnica, kuda je prošla litija, regulisale su saobraćaj i na taj način obezbeđivale sigurnost učenika litije.

Na severu Crne Gore narod je i večeras izašao u molitveni hod. Po hladnoći (minus 11 stepeni Celzijusa) i snegu stanovnici Mojkovca, Plužina i Žabljaka idu u litiju u odbrani svetinja.

Mojkovac

Plužine

Žabljak

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASTAVLJENI PROTESTI U CRNOJ GORI Litije i molebani širom zemlje, vernici na Žabljaku brane svetinje na MINUS DEVET (VIDEO)

Izvor: Blic, 06.Feb.2020

Litije i molebani u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti organizovane su i večeras u više crnogorskih gradova. Protestne šetnje se od Božića organizuju dvaput sedmično, četvrtkom i nedeljom.

Nastavak na Blic...

NAJLEPŠA SLIKA sa sinoćne LITIJE u Crnoj Gori: DEČAK izašao iz kolone da POLJUBI tatu POLICAJCA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2020, 14:21

U gradovima širom Crne Gore se održavaju litije i molebani u znak protesta protiv anticrkvenog Zakona o slobodi veroispovesti...Prva litija krenula je juče iz Bijele kod Šavnika do Nikšića...Zatim iz Mojkovca, Bijelog Polja i Berana...Najlepši detalj na jučerašnjoj litiji dogodio se kada je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.