I Zvonko Veselinović osumnjičen? Vasić:Tužilaštvo nema ništa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2019, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Zvonko Veselinović osumnjičen? Vasić:Tužilaštvo nema ništa

Istraživačka mreža KRIK objavila je danas, pozivajući se na neimenovane izvore, da je kosovsko tužilaštvo 12. aprila proširilo istragu ubistva Olivera Ivanovića na Zvonka Veselinovića i Milana Mihailovića.

Branilac jednog od četvorice ranije osumnjičenih u toj istrazi, advokat Dejan Vasić nije mogao ovu informaciju ni da potvrdi, ni da demantuje, ali ukazuje da se iz dosadašnjih radnji koje je preduzeo tužilac Sulji Hodža mogu videti samo "jalova nastojanja da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << putem medija stvori lažna slika o tome da je tužilaštvo učinilo bilo šta konkretno u istrazi ubistva Ivanovića".

"Medijskim špekulacijama stvara se ružna, lažna slika u javnosti. Onoliko koliko sam imao uvida u predmet braneći (osumnjičenog) Dragišu Markovića, siguran sam da tužilac nema apsolutno nikakve konkretne dokaze ni za vođenje istrage, a kamo li za optuženje", rekao je Vasić Tanjugu.

Prema KRIK-u, kosovsko tužilaštvo rešenjem o proširenju istrage Veselinovića i Mihajlovića tereti za četiri krivična dela: "učešće u organizovanju kriminalne grupe, ugrožavanje osoblja Ujedinjenih nacija i pomoćnog osoblja, izazivanje opšte opasnosti i teško ubistvo".

Ivanović je likvidiran 16. januara 2018. godine, oko 9 sati, ispred ulaza u sedište svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

U novembru su uhapšeni Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković i Marko Rošić.

Osnovni sud u Prištini je, prema pisanju tamošnjih medija, 24. januara izdao nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, čije je hapšenje bilo pokušano u istoj akciji krajem novembra

Radojičić je u međuvremenu ispitan u Beogradu.

Zvonko Veslinović iz Kosovske Mitrovice javnosti u Srbiji postao je poznat nakon barikada na administrativnim granicama na Brnjaku i Jarinju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.