I Velika Britanija optužuje Iran da je napao izraelski tanker

Izvor: B92, 01.Avg.2021, 19:21

I Velika Britanija optužuje Iran da je napao izraelski tanker

London -- Velika Britanija se danas pridružila Izraelu u optužbama da je Iran izveo smrtonosni napad na izraelski naftni tanker u vodama u blizini Omana.

Time je učinjen dodatni pritisak na Teheran, koji je negirao da je bio umešan u napad.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dominik Rab nazvao je incident "nezakonitim i bezobzirnim napadom" i rekao je da će njegova država i saveznici adekvatno odgovoriti povodom napada na tanker koji se dogodio u četvrtak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uveče, preneo je AP.

Incident, u kojem su poginula dva člana posade tankera, prvi je poznati smrtonosni napad u nekoliko godina sporadičnih napada na teretne brodove u regionu.

Iako niko nije preuzeo odgovornost za napad, poznato je da su Iran i iranska milicija znali ranije da koriste takozvane "samoubilačke" dronove u napadima, dodaje AP.

Američka novinska agencija ocenjuje da je premijer Izraela NaftalI Benet otišao korak dalje od Raba, tako što je stao ispred kamere i rekao smireno: "Znamo, ne pitajući za cenu, kako da prenesemo poruku Iranu na naš način".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BRITANCI HUŠKAJU NA NOVI RAT: Umešali se u sukob koji se njih ni najmanje ne tiče

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021

Nije prvi put da ovako nešto rade..Velika Britanija se danas pridružila Izraelu u optužbama da je Iran izveo smrtonosni napad na izraelski naftni tanker u vodama u blizini Omana, čime je učinjen dodatni pritisak na Teheran, koji je negirao da je bio umešan u napad...Ministar spoljnih poslova Velike...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.