BRITANCI HUŠKAJU NA NOVI RAT: Umešali se u sukob koji se njih ni najmanje ne tiče

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2021, 19:44

BRITANCI HUŠKAJU NA NOVI RAT: Umešali se u sukob koji se njih ni najmanje ne tiče

Nije prvi put da ovako nešto rade

Velika Britanija se danas pridružila Izraelu u optužbama da je Iran izveo smrtonosni napad na izraelski naftni tanker u vodama u blizini Omana, čime je učinjen dodatni pritisak na Teheran, koji je negirao da je bio umešan u napad.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dominik Rab nazvao je incident "nezakonitim i bezobzirnim napadom" i rekao je da će njegova država >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i saveznici adekvatno odgovoriti povodom napada na tanker koji se dogodio u četvrtak uveče, preneo je AP.

UK joins Israel in claims that Iran attacked tanker in fatal drone strike https://t.co/9vcgagC3Yr pic.twitter.com/SJesuMYB34

— New York Post (@nypost) August 1, 2021

Incident, u kojem su poginula dva člana posade tankera, prvi je poznati smrtonosni napad u nekoliko godina sporadičnih napada na teretne brodove u regionu.

Iako niko nije preuzeo odgovornost za napad, poznato je da su Iran i iranska milicija znali ranije da koriste takozvane "samoubilačke" dronove u napadima, dodaje AP.

Američka novinska agencija ocenjuje da je premijer Izraela Naftali Benet otišao korak dalje od Raba, tako što je stao ispred kamere i rekao smireno: "Znamo, ne pitajući za cenu, kako da prenesemo poruku Iranu na naš način".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD i Velika Britanija krive Iran za napad na izraelski tanker kod Omana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Avg.2021, 08:28

Velika Britanija i SAD veruju da Iran stoji iza napada na tanker u kojem su poginule dve osobe, i obećali da će odgovoriti, nazivajući ovaj incident kršenjem međunarodnog prava, prenosi BBC. Tanker MV Mercer Street kojim upravlja kompanija u izraelskom vlasništvu, napadnut je u četvrtak u blizini...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.