I Misija OEBS poziva Prištinu da izvrši upis zemljišta Visokijh Dečana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2022, 19:01

I Misija OEBS poziva Prištinu da izvrši upis zemljišta Visokijh Dečana

Misija OEBS na Kosovu pozvala je danas prištinske institucije da izvrše upis zemljišta manastira Visoki Dečani u skladu sa presudom kosovskog ustavnog suda.

"Danas je šesta godišnjica od odluke ustavnog suda kojem se manastiru Visoki Dečani priznaje vlasništvo nad 24 hektara okolnog zemljišta", navela je Misija OEBS na Tviteru.

Kako se dodaje, Ustavni sud je prošle godine već podsetio da ova odluka treba da se primeni.

"Misija OEBS na Kosovu poziva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << institucije da potvrde svoju posvećenost vladavini prava i registruju to zemljište u skladu sa presudom Suda", zaključuje se u tvitu.

Prethodno su i šefovi misija zemalja Kvinte i Delegacija EU pozvali vladu privremenih institucija u Prištini da bez daljeg odlaganja, u potpunosti izvrše zakonit upis zemljišta manastira Dečani u skladu sa odlukom ustavnog suda.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OEBS na Kosovu: Registrovati zemljište manastira Visoki Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda

Izvor: Danas, 20.Maj.2022

Misija OEBS na Kosovu pozvala je kosovske institucije da registruju zemljište manastira Visoki Dečani u skladu sa presudom Ustavnog suda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.