I DALJE JE NEDOSTUPAN HRVATSKOM PRAVOSUĐU: Izdat evropski nalog za hapšenje Todorića

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I DALJE JE NEDOSTUPAN HRVATSKOM PRAVOSUĐU: Izdat evropski nalog za hapšenje Todorića

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova i 12-oro "Agrokorovih" menadžera, kao i revizora, pokrenuta je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo danas je izdalo evropski nalog za hapšenje bivšeg predsednika Uprave "Agrokora" Ivice Todorića, protiv koga je određen istražni zatvor i pokrenuta istraga, a nedostupan je hrvatskom pravosuđu, prenosi Hina.

- Županijsko državno tužilaštvo u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preduzimanja radnji iz svoje nadležnosti, u skladu sa Zakonom o pravosudnoj saradnji u kaznenim poslovima sa državama članicama Evropske unije, izdalo je evropski nalog za hapšenje protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina - saopštila je portparolka tužilaštva Martina Mihordin.

Hina podseća da je istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, i 12-oro "Agrokorovih" menadžera, kao i revizora, pokrenuta zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 miliona kuna (152 miliona evra).

Podseća se da je zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo raspisalo u subotu poternicu za Todorićem, koji je u neđelju putem bloga poručio da će se vratiti u Hrvatsku čim prikupi relevantne dokaze kako bi se "suprotstavio zajedničkom zločinačkom poduhvatu dela političkih elita i njihovih pomoćnika".

Premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković izjavio je juče da nema informacije gde se nalazi Ivica Todorić i da ne želi da komentariše pravosudni proces, ponovo odbacivši Todorićeve optužbe na račun hrvatske vlade.

Podsetimo, još pre godinu dana dok je u Srbiji u medijima na delu bila cenzura po pitanju Agrokora, portal SrbijaDanas.com, iako suočen sa pritiscima, pisao je o problemima koji su još tada bili vidljivi u ovoj hrvatskoj kompaniji. Više puta smo pisali rukovodstvu Agrokora, ali smo uvek dobijali odgovor kako su oni uspešna kompanija. Ipak, ispostavilo se suprotno od njihovih tvrdnji. (Više o tome čitajte OVDE!)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.