Kandidatura za EU pre jula?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidatura za EU pre jula?

Italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini izjavio je danas da predstojeća regionalna konferencija u Sarajevu treba da donese političke rezultate, od kojih bi za Srbiju najvažniji bili prosleđivanje aplikacije za članstvo u EU Evropskoj komisiji pre kraja juna i početak ratrifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

"Slažem se da moramo postići i političke rezultate.Za Srbiju je to upućivanje njene aplikacije Komisiji pre kraja juna, pre kraja španskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predsedavanja Unije i pre letnje pauze", rekao je Fratini na zajedničkoj konferenciji za štampu sa potpredsednikom Vlade Srbije za evropske integracije Božidarom Đelićem.

Prema njegovim rečima, drugi politički rezultat bio bi početak ratifikacije Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

"Želim da vam kažem da je Italija spremna da ga ratifikuje čim se za to dobije zeleno svetlo", rekao je Fratini.

Italijanski ministar je rekao da na konferenciji u Sarajevu treba da se pokaže šta je Srbija u mogućnosti da uradi za EU i precizirao da bi to pre svega moglo biti pomoć u sredivanju situacije u BiH i borba protiv organizovanog kriminala.

Fratini, koji od juče boravi u Srbiji, prethodno se sastao sa svojim srpskim kolegom Vukom Jeremićem, a juče je razgovarao i sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fratini: Beograd i Priština saglasni za samit u Sarajevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2010

BEOGRAD - Italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini izjavio je danas da je dobio saglasnost i Beograda i Prištine da učestvuju na neformalnom samitu u Sarajevu u junu, bez isticanja državnih simbola...Model koji bi trebalo koristiti je model "GIMNIK", korišćen za održavanje jednod skupa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.