I BEOGRAĐANE NEĆE ZAOBIĆI, ALI SAMO U OVOM KRAJU! Poznati meteorolog upozorava: U toku večeri očekujte pljuskove sa grmljavinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 20:35

I BEOGRAĐANE NEĆE ZAOBIĆI, ALI SAMO U OVOM KRAJU! Poznati meteorolog upozorava: U toku večeri očekujte pljuskove sa grmljavinom

Na ovom području očekuje se da padne oko 10 ak mm kiše po kvadratnom metru, lokalno i preko 20 mm.

Pred sam kraj dana, severoistočni deo Srbije zahvatio je oblačni, padavinski i grmljavinski sistem iz oblasti Rumunije.

Jedan od ovih sistema nalazi se nad jugom Banata, a drugi nad oblašću Podunavlja nizvodno od Smedereva i Kostolca i donose ovim predelima obilnije pljuskove sa grmljavinom.

Oba ova sistema kreću se u severnoj visinskoj struji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prema jugu i tokom večeri proširiće se na Pomoravlje i Braničevski okrug i doneti ovim predelima kišu i pljuskove sa grmljavinom, naročito širem području Požarevca, Smedereva, Velikoj Plani i Petrovcu na Mlavi.

U toku večeri pljuskova sa grmljavinom biće i na istočnom obodu Beograda, naročito na području prema Grockoj. U ostalim predelima Srbije biće uglacnom suvo, ponegde sa slabom kišom.

Inače, večerašnje padavine poslednje su padavine nad područjem Srbije ovog vikenda i sklop su sistema koji se nalazi nad istokom i jugoistokom Balkana i donose obilne pljuskove sa grmljavinom od Rumunije preko Bugarske i Makedonije do Grčke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.