I Amerika je povlačila priznanja, lažne države su izbacivane iz UN: Iza Surinama stoji NEKO MOĆNIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2017, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Amerika je povlačila priznanja, lažne države su izbacivane iz UN: Iza Surinama stoji NEKO MOĆNIJI

Moguć veleobrt u politici velikih sila

Povodom odluke Surinama da povuče priznanje Kosova kao nezavisne i suverene države, bivši ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije Vladislav Jovanović rekao je da je čak i Amerika povlačila priznanja.

KRATKO I JASNO: Šta sadrži diplomatska nota iz Surinama (FOTO)

Takozvani kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli tvrdi, naime, da se ne može povući jednom dato priznanje, "da to nije stvar, niti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << države mogu da se predomišljaju".

- Gospodine Pacoli, čak je i Amerika povlačila priznanja - izjavio je Jovanović za Prvu televiziju, prenosi B92.

Kako je objasnio, formalno-pravno to što govori Pacoli "ima osnova".

- Da podsetimo pre svega na Tajvan, koji je bio i u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, pa kada je Kina priznata, čak je i Amerika i sve zemlje su poništile priznanje Tajvana-  rekao je Jovanović.

Na pitanje TV prve, kako je došlo do toga da iz dalekog Paramariba, glavnog grada Surinama, stigne pismo o poništenju priznanja Kosova, bivši ambasador Srbije u Belorusiji Srecko Ðukić tvrdi da put od Surinama vodi ka Moskvi.

- Naime, kada je ta nota poslata našoj misiji u Njujorku, šefica diplomatije Surinama je bila u poseti Moskvi - rekao je Ðukić.

Prema njegovim rečima, moguće je da će biti još takvih anuliranja priznanja, ali se neće desiti "sasvim obratan proces masovnog povlačenja priznanja".

- Treba biti realan. Čak je moguće da Amerikanci sada pritisnu sve zemlje - upozorio je Ðukić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.