Hvala Vam, čika Dragane, za sve: Bolne slike Srbije koja tuguje za ubijenom decom i domarom

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 19:40

"Hvala Vam, čika Dragane, za sve": Bolne slike Srbije koja tuguje za ubijenom decom i domarom

Stravičan zločin slomio je Srbiju pre dva dana, kada je učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja.

Čitava zemlja oplakuje nevino nastradalu decu i voljenog čuvara i odaje in poštu. U brojnim gradovima širom Srbije potreseni građani, i dalje u šoku, palili su sveće na trgovima i ostavljali plišane igračke.

Fotografije napravljene širom Srbije ostaće kao večna svedočanstva tuge koja je nastala nakon 3. maja, dana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji će zauvek promeniti srpsko društvo.

Gotovo svi gradovi širom Srbije odali su, svako na svoj način, počast stradalim učenicima i čuvaru iz OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Najpotresnije scene zabeležene su u Beogradu. Jedna od najbolnijih poruka koje su danas osvanule ispred škole sigurno je ona posvećena ubijenom domaru.

"Hvala Vam, čika Dragane, za sve", stoje bolne reči ispisane ispred škole u kojoj je ubijeni domar bio omiljen. Tik uz ove emotivne reči našao se i crtež sa njegovim likom, ali i natpis "Razgovarajte sa svojom decom" i nacrtanim slomljenim srcem.

Na vratima – umrlice dece koja su nevina stradala. Njih četvoro biće sahranjeno sutra.

Podsetimo, Kosta Kecmanović (14) ubio je u krvavom piru osmoro dece i čuvara škole, a teško ranio još šestoro đaka i nastavnicu istorije. Dvojica dečaka puštena su danas na kućno lečenje, dok se lekari i da lje bore za život još jednog učenika i devojčice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.