Hunta u Mjanmaru oslobodila oko 3.000 zatvorenika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Apr.2023, 08:46

Hunta u Mjanmaru oslobodila oko 3.000 zatvorenika

Mjanmarska hunta u ponedjeljak je povodom tradicionalne proslave Nove godine te zemlje oslobodila 3.113 zatvorenika, uključujući 98 stranaca, saopšteno je iz vlade. Vojna vlast je od puča 2021. brutalno gušila proteste i pritvorila hiljade protivnika i aktivista za demokratiju. Državni sekretar hunte, general pukovnik Aung Lin Dwe, u objavi na vojnim kanalima aplikacije Telegram rekao je da je amnestija "proslava mjanmarske Nove godine kako bi se ljudima donijela...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Mjanmarska hunta pomilovala 3.113 zatvorenika povodom budističke Nove godine (FOTO)

Izvor: Blic, 17.Apr.2023

Hunta u Mjanmaru danas je, povodom tradicionalne proslave budističke Nove godine, oslobodila 3.113 zatvorenika, uključujući 98 stranaca, saopštila je vojna vlada te zemlje na Telegramu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.