Huawei P70 serija telefona navodno dobija sasvim novi čipset i unapređene kamere

Izvor: Piplmetar.rs, 28.Nov.2023, 17:31

Huawei P70 serija telefona navodno dobija sasvim novi čipset i unapređene kamere

U prvoj polovini 2024. godine trebalo bi da izađe nova Huawei P70 serija telefona, sa navodno skroz novim Kirin 5G čipsetovima i unapređenim kamerama. Zbog toga će, očekuje industrijski analitičar iz TF International Securities Ming Či Kuo, kompanija Huawei prodati tri puta više telefona nego što je to uspela sa P60 serijom.
Huawei bi zahvaljujući ovoj seriji trebalo da ostvari godišnji rast od oko 230 posto, sa prodajom od čak 15 miliona komada telefona, u poređenju sa četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << do pet miliona uređaja Huawei P60 serije. Čak i ako potražnja ipak ne bude toliko visoka, kako Kuo očekuje, on kaže da bi kompanija trebalo da proda „barem“ 10 do 12 miliona telefona.
Telefoni koji će je činiti biće Huawei P70, P70 Pro i P70 Pro Art, a povećanu prodaju trebalo bi da stimulišu Largan i Sunny Optical, proizvođači visokokvalitetnih sočiva kamere. Značajan rast isporuka navodno će biti i u vansezonskom periodu, jer kineska kompanija teži povratku na prodajne police širom sveta sa specifikacijama kamere boljim nego ikada.
Huawei P70 izgleda donosi 5P sočivo i telefoto senzor veličine 1/3,6 inča, dok će P70 Pro duo navodno imati 6P zum sočivo sa senzorom veličine 1/2,5 inča.

Huawei
Art verzija će se istaći iznad ova dva modela, jer Huawei planira da koristi 1G6P sočivo (jedan sloj stakla i šest slojeva plastike) i jednoinčni senzor za ultraširoku ugaonu kameru. Njegova proizvodnja će, međutim, biti izuzetno skupa, jer je staklo teže za izradu od običnog sočiva 7P sočiva, a upravo tu će Largan i Sunny Optical ostvariti značajan prihod, tvrdi Kuo.
Kompanija će lansiranjem nove kamere na globalnom tržištu verovatno naterati druge proizvođače da slede slična rešenja, posebno ako Huawei P70 serija bude dobrodošla na globalnoj sceni. Jedna od bitnih stavki je naravno i procesor koji će pokretati nove telefone, koji bi trebalo da bude novi 5G čipset domaće proizvodnje, što znači da osim naprednog Kirin 9000s čipa možda vidimo i skroz nove modele.
Nedostatak ovakvih procesora ranije je bio jedan od glavnih problema zbog kojih Huawei telefoni nisu uspeli na globalnoj sceni kako bi mogli da kompanija nije pod sankcijama koje su joj onemogućavala pristup i proizvodnju naprednih čipova. Međutim, izgleda da kineski gigant uspeva da prevaziđe sankcije, samim tim što je ove godine lansirao 7 nm čipset koji pokreće njegove nove telefone, što znači da postoji mogućnost Huawei P70 serija donese još napredniji čipset za svoje uređaje.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.