Huavej nudi licencu za 5G tehnologiju Amerikancima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huavej nudi licencu za 5G tehnologiju Amerikancima

Osnivač i glavni izvršni direktor kineskog Huavej Tehnolodžiza, Ren Džengfei, izjavio je danas da je ta kompanija spremna da da ekskluzivnu licencu na svoju 5G tehnologiju nekoj američkoj firmi kako bi se stvorili ravnopravni uslovi u međunarodnoj tržišnoj utakmici za razvoj 5G mreža.

"Mislim da bismo trebali da damo ekskluzivnu licencu jednoj američkoj kompaniji. Nakon dobijanja licence, oni će moći da preuzmu našu tehnologiju i da učestvuju u nadmetanjima na tržištima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << širom sveta", rekao je Ren, prenosi tv mreža CNBC.

Licenca bi obuhvatila tehnologiju 5G u vlasništvu Huaveja, uključujući izvorni kod, hardver, softver, verifikaciju, proizvodnju i know-how za proizvodnju, prema rečima prvog čoveka kineskog tehnološkog diva.

"Sve ovo je uključeno u paket, a ako im zatreba, možemo im dati i licencu na dizajn čip setova", naveo je on.

Ren je objasnio da smatra da bi tržišna utakmica za razvoj 5G mreža trebalo da počne na ravnopravnim osnovama.

"Želimo svima da damo istu polaznu tačku", rekao je on, dodajući da je uveren da bi njegova kompanija opet preuzela vođstvo u daljem nastavku razvoja.

Ekskluzivno pravo na korišćenje Huavej 5G tehnologije bi, prema njegovim rečima, pomoglo nekoj američkoj firmi da postigne ekonomiju obima (niži troškovi po jedinici proizvoda usled rasta obima proizvodnje) i da podupre svoje poslovanje.

Ren je naglasio da bi to trebalo da bude baš američko preduzeće jer kompanije u Evropi, Japanu i Južnoj Koreji već imaju odgovarajuće tehnologije potrebne za razvoj 5G. "Ali SAD trenutno nemaju tako nešto", rekao je šef Huaveja.

Agencija Rojters prenosi da je Ren, takođe, poručio da se ne plaši da će stavljanjem Huavejove tehnologije na raspolaganje konkurentima stvoriti rivala njegovoj kompaniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Huavej daje licencu za 5G tehnologiju firmi iz SAD

Izvor: B92, 26.Sep.2019

Šendžen -- Osnivač Huavej Tehnolodžiza, Ren Džengfei, izjavio je da je ta kompanija spremna da da ekskluzivnu licencu na svoju 5G tehnologiju nekoj američkoj firmi..."Mislim da bismo trebali da damo ekskluzivnu licencu nekoj američkoj kompaniji. Nakon dobijanja licence, oni će moći da preuzmu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.