Hteo da tuži osnivača Fejsbuka, pa uhapšen

Izvor: Kurir, 26.Okt.2012, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hteo da tuži osnivača Fejsbuka, pa uhapšen

Uhapšeni biznismen Pol Seglija, koji je u tužbi protiv osnivača Marka Zakerberga naveo da mu je dok je bio student na Harvardu obećana polivina novoosnovane kompanije

NJUJORK - Biznismen Pol Seglija, koji je u tužbi protiv osnivača Fejsbuka Marka Zukerberga naveo da mu je dok je bio student na Harvardu obećana polivina novoosnovane kompanije, uhapšen je danas zbog prevare. Seglija je uhapšen u njegovoj kući u mestu Velsvil.

Vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << navode da je krivotvorio i potom uništio dokaze koji bi potvrili tvrdnje u tužbi protiv Zukerbega koju je podneo 2010. godine. On u tužbi tvrdi da je sa Zukerbergom 2003. godine potpisao ugovor o razvoju softvera prema kojem bi dobio polovinu Fejsbuka u zamenu za 1.000 dolara koje je uložio za pokretanje kompanije. Istražitelji navode da je Seglija zamenio prvu stranicu pravog ugovora koje je potpisao sa Zukerberdom s krivotvorenom kako bi delovalo kao da je Zakerberg pristao da mu ustupi deo Fejsbuka.

U tužbi protiv Seglije navodi se da je tokom pretrage njegovog kompjutera pronađen pravi ugovor od 28. aprila 2003. koji je osumnjičeni i-mejlom poslao advokatu u martu 2004. Utvrđeno je da se razmaci, redovi i margine na lažnom ugovoru razlikuju od pravog. Vlasti navode da su Zakerberg i drugi osnivač Fejsbuka rekli da se ideja o osnivanju te kompaniije pojavila tek više meseci posle ugovora sa Seglijom. Seglija bi ako bude proglašen krivim mogao dobiti kaznu do 40 godina zatvora.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Tužio Zukerberga pa ga uhapsili zbog prevare

Izvor: Akter, 26.Okt.2012

Biznismen Pol Seglija, koji je u tužbi protiv osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga naveo da mu je dok je bio student na Harvardu obećana polovina novoosnovane kompanije, uhapšen je zbog prevare

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.