Izvor: Southeast European Times, 26.Jan.2011, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski istražitelji žele da ispitaju Ivu Sanadera u Austriji

26/01/2011

ZAGREB, Hrvatska -- Kancelarija za borbu protiv korupcije USKOK zatražila je od austrijskih vlasti dozvolu da ispita bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera, potvrdio je u utorak (25. januara) portparol kancelarije Vuk Đuričić. Ako zahtev bude odobren, Sanadera će ispitati austrijski istražitelji, a hrvatski predstavnici će biti prisutni i moći će da postavljaju pitanja. Sanader je uhapšen 10. decembra u Austriji, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << izdala Hrvatska, gde se protiv njega vodi istraga zbog mogućih kriminalnih radnji i zloupotrebe položaja. U intervjuu austrijskom dnevniku Salcburger Nahrihten prošle nedelje Sanader je rekao da neće pristati na pojednostavljenu proceduru izručenja dok ne vidi optužnicu protiv sebe.

U međuvremenu u utorak, policija je saopštila da su uhapšene dve osobe optužene da su prokrijumčarile jednu ženu i njenog sina sa Kosova u Hrvatsku, preko Bosne i Hercegovine (BiH). Ta žena, 28, smrzla se na smrt prilikom prelaženja granice tokom noći. Njeno telo otkriveno je u blizini granice sa Bosnom. Četiri druge osobe uhapšene su u BiH zbog, kako se sumnja, umešanosti u krijumčarenje. (Hina, AP, HRT, Poslovni dnevnik, Nova TV, Večernji list – 25.1.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.