Hrvatski državljanin uhapšen zbog zločina u Vukovaru pre 30 godina

Izvor: B92, 19.Mar.2021, 18:07

Hrvatski državljanin uhapšen zbog zločina u Vukovaru pre 30 godina

Državljanin Hrvatske (50) tereti se da je 1991. godine na području naselja Sajmište u Vukovaru, fizički zlostavljao i ubijao civilno stanovništvo.

Protiv osumnjičenog koji je uhapšen u četvrtak, u Županijskom državnom tužilštvu u Osijeku podneta je krivična prijava za krivično delo "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva", prenosi portal Indeks.

U optužnici se navodi da je tada dvadesetogodišnjak kao pripadnik paravojnih formacija u Vukovaru u podrumu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kuće pronašao civile i uz pretnju vatrenim oružjem na dvorište prvo izveo žene i decu, a potom sedam muškaraca koji su kasnije ubijeni.

Tvrdi se da su pripadnici paravojne formacije muškarce tukli rukama, nogama i kundakom puške po celom telu, a potom odveli prema graduu koe su šestorica ubijena, a jedan ranjen.

Dodaje se da je ubistvo žena i dece sprečio nepoznati oficir "srpske paravojne formacije".

Sledeći dan su, navodi se u optužnici, nepoznati pripadnici "srpskih paravojnih snaga" odveli ranjenog muškarca i potom ga ubili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.