Izvor: RTS, 19.Mar.2021, 17:31

Hrvatski državljanin uhapšen zbog sumnje da je počinio ratni zločin u Vukovaru pre 30 godina

Pedesetogodišnji državljanin Hrvatske tereti se da je 1991. godine na području naselja Sajmište u Vukovaru, kršeći pravila međunarodnog prava za vreme oružanog sukoba, fizički zlostavljao i ubijao civilno stanovništvo.
Protiv osumnjičenog koji je uhapšen u četvrtak, u Županijskom državnom tužilštvu u Osijeku podneta je krivična prijava za krivično delo "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva", prenosi portal Indeks.
U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << optužnici se navodi da je tada dvadesetogodišnjak kao pripadnik paravojnih formacija u Vukovaru u podrumu kuće pronašao civile i uz pretnju vatrenim oružjem na dvorište prvo izveo žene i decu, a potom sedam muškaraca koji su kasnije ubijeni.
Tvrdi se da su pripadnici paravojne formacije muškarce tukli rukama, nogama i kundakom puške po celom telu, a potom odveli u pravcu grada gde su šestorica ubijena, a jedan ranjen.
Dodaje se da je ubistvo žena i dece sprečio nepoznati oficir "srpske paravojne formacije".
Sledeći dan su, navodi se u optužnici, nepoznati pripadnici "srpskih paravojnih snaga" odveli ranjenog muškarca i potom ga ubili.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen zbog ubistva civila u Vukovaru 1991.

Izvor: N1 televizija, 19.Mar.2021

Bivši pripadnik srpskih paravojnih jedinica, 50-godišnji hrvatski državljanin, priveden je zbog sumnje da je učestvovao u zlostavljanju i ubistvu civila u Vukovaru u septembru 1991, saopštila je danas hrvatska policija.

Nastavak na N1 televizija...

RASVETLJEN ZLOČIN POSLE 30 GODINA Muškarac (50) uhapšen jer je mučio i ubijao civile u Vukovaru

Izvor: Blic, 19.Mar.2021

Hrvatska policija, Županijsko tužilaštvo i hrvatska tajna služba okončale su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom, čije ime se ne navodi, koji se sumnjiči da je mučio i ubijao civile u Vukovaru pre 30 godina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.