Hrvatska zabranila branje cveća – kazna 3 miliona dinara

Izvor: B92, 15.Feb.2022, 16:18

Hrvatska zabranila branje cveća – kazna 3 miliona dinara

Zagreb -- Hrvatski državni inspektorat saopštio je danas da je zabranjeno brati vesnike proleća kao što su visibabe, ljubičice i slično cveće.

Oni su pozvali građane da prijave svako nelegalno branje ovog cveća.

Upozorili su da njihovo branje, zbog nežnog i atraktivnog izgleda, direktno utiče na njihovu održivost. Inspektorat upozorava da je zabranjeno brati i prodavati strogo zaštićene vrste vesnika proleća, dok je za branje visibaba (Galanthus nivalis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << L.), ljubičica (Viola odorata L.), paseg zuba (Erythronium dens-canis L.) ili dremoac (Leucojum spp.) potrebno dobiti dozvolu Ministarstva ekonomskog i održivog razvoja, preneo je hrvatski portal Index.

U suprotnom za njihovo sakupljanje predviđena je kazna od 25.000 do 200.000 kuna, odnosno 390.000 dinara, do 3.100.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zabranjeno branje visibaba i ljubičica, kazne ogromne

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2022

ZAGREB - Hrvatski državni inspektorat saopštio je danas da je zabranjeno brati vjesnike proljeća kao što su visibabe, ljubičice i slično cvijeće i pozvali građane da prijave svako nelegalno branje ovog cvijeća.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.