Hrvatska policija zabranila antiratni protest u Zagrebu

Izvor: B92, 04.Avg.2016, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska policija zabranila antiratni protest u Zagrebu

Zagreb -- Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske zabranilo je održavanje mirnog okupljanja pod nazivom "Antiratni protest povodom slavljenja ratne pobjede".

Protest je trebalo da se održi na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

To su saopštili "Slobodarski aktivisti", koji okupljaju više nevladinih organizacija iz Zagreba i Beograda.

Zbog te zabrane, kako su najavili, oni će u 18 sati organizovati "mirnu protestnu akciju" u kojoj će učestvovati organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Centar za žene žrtve rata - Rosa (Zagreb), Žene u crnom (Beograd), Ženska mreža Hrvatske, Srpski demokratski forum (Zagreb), Slobodarski aktivisti (Zagreb), Centar za građansku hrabrost (Zagreb).

Organizatori zabranjenog antiratnog protesta su ocenili da je reč o kulminaciji već poznate prakse policije u onemogućavanju održavanja "politički nepodobnih javnih okupljanja".

"Obrazloženje rešenja koje se zasniva na argumentu bezbednosti ne može biti opravdano jer bi to značilo da policija ne može da obezbedi unapred najavljeno javno okupljanje građana", navodi se u saopštenju dostavljenom medijima i dodaje:

"Možemo konstatatovati da državna vlast ne funkcioniše, odnosno da je vlast u rukama nasilnih grupacija koje odlučuju o podobnosti javnih okupljanja".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska policija zabranila antiratni protest u Zagrebu

Izvor: Vesti-online.com, 04.Avg.2016

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske zabranilo je održavanje mirnog okupljanja pod nazivom "Antiratni protest povodom slavljenja ratne pobjede"...Protest je trebalo da se održi na Trgu bana Jelačića u Zagrebu...To su saopštili "Slobodarski aktivisti", koji okupljaju više nevladinih organizacija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.