Hrvatska dostavila nov spisak optuženih za ratne zločine

Izvor: Blic, 08.Jul.2013, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska dostavila nov spisak optuženih za ratne zločine

Hrvatska je Srbiji dostavila nov ažurirani spisak sa imenima 1.557 osoba protiv kojih je u toku istraga ili su podignute optužnice za ratni zločin počinjen od 1991. do 1995. godine, saopštilo je danas Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije.

Kako se navodi, na spisku su i imena do sada osuđenih za ratni zločin.

"Svi zainteresovani građani mogu se obratiti Ministarstvu pravde i državne uprave i podneti zahtev kako bi utvrdili da li se nalaze na spisku. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sajtu Ministarstva pravde i državne uprave, građani mogu pronaći i obrazac za podnošenje zahteva, a potrebne infromacije mogu dobiti i putem interneta", piše u saopštenju ministarstva.

Navodi se da je početkom jula ove godine u Ministarstvu pravde i državne uprave održan sastanak komisije Srbije i Hrvatske za pripremu i razmenu popisa optuženih ili osuđenih za ratne zločine počinje od 1991. do 1995. godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na hrvatskom spisku 1.557 okrivljenih iz Srbije

Izvor: Akter, 08.Jul.2013

Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije saopštilo je danas da je početkom jula od Hrvatske dobilo novi ažurirani spisak sa imenima 1.557 lica protiv kojih je u toj državi u toku istraga ili su podignute optužnice za ratne zločine počinjene u periodu od 1991. do 1995. godine

Nastavak na Akter...

Hrvatska dostavila nov spisak optuženih za ratni zločin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2013

Hrvatska je Srbiji dostavila nov ažurirani spisak sa imenima 557 osoba protiv kojih je u toku istraga ili su podignute optužnice za ratni zločin počinjen od 1991. do 1995. godine, saopštilo je danas Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Hrvatska dostavila nov spisak optuženih za ratni zločin

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2013

Hrvatska je Srbiji dostavila nov ažurirani spisak sa imenima 1.557 osoba protiv kojih je u toku istraga ili su podignute optužnice za ratni zločin počinjen od 1991. do 1995. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Hrvatska dostavila spisak optuženih za ratni zločin

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2013

Hrvatska je Srbiji dostavila nov ažurirani spisak sa imenima 557 osoba protiv kojih je u toku istraga ili su podignute optužnice za ratni zločin počinjen od 1991. do 1995. godine, saopštilo je danas Ministarstvo pravde i državne uprave Srbije. Kako se navodi, na spisku su i imena do sada osuđenih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.