Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2023, 12:10

Hrvatska danas slavi godišnjicu "Oluje" kao Dan pobede

Hrvatska danas slavi Dan pobede i Dan hrvatskih branitelja, kao i 28. godišnjicu operacije "Oluja", koja je počela 4. avgusta 1995. godine napadom na tadašnju Republiku Srpsku Krajinu, u kojem je proterano više od 220.000 Srba, a skoro 2.000 ubijeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatski državni vrh u Kninu: Oluja oslobodilačka akcija koja je značila kraj velikosrpske agresije

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Avg.2023

Hrvatski državni vrh okupio se danas u Kninu na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja 28. godišnjice vojno-policijske operacije Oluja koja se u Hrvatskoj slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"NIKO NE BI TREBALO TAKO DA SE OSEĆA" Nikolina je kao devojčica sa svojom porodicom izbegla iz Knina: Bežeći od "Oluje" izgubila je još nešto što će obeležiti NJEN ŽIVOT

Izvor: Blic, 05.Avg.2023

Prošlo je 28 godina od akcije "Oluja" u kojoj je stotine hiljada Srba proterano iz svojih domova, više od 2.000 je stradalo. Svi oni danas žive živote drugačije od onoga što su zamišljali. Jedna od njih bila je i devojčica Nikolina Govoruša. Ona je sada urednica i novinarka "Blica" ima 32 godine,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.