Hrvatska danas proglašava kraj

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 10:12

Hrvatska danas proglašava kraj

Zagreb -- Očekuje se da hrvatska vlada danas proglasi kraj epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

Ali, kako pišu tamošnji mediji, to sad otvara niz pitanja, a jedno od njih je zamena dokumenata koji su istekli za vreme važenja pandemije.

MUP Hrvatske je još u februaru upozorio da je u protekle tri godine istekao rok važenja za 221.387 ličnih karata, 411.905 pasoša, kao i 78.524 vozačke dozvole, ali one su se i dalje smatrale važećima zbog epidemije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dakle, kada se u Republici Hrvatskoj proglasi prestanak epidemije, građani će svoje istekle isprave morati da zamene novima i to u roku od 30 dana, odnosno u tom roku će morati da podnesu zahtev za izdavanje novih isprava, poručio je MUP, a prenosi Index.hr.

Taj portal podseća da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo predložio ministru zdravlja Viliju Berošu proglašenje kraja epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, a Ministarstvo je taj predlog proglasilo utemeljenim, na osnovu čega će vlada danas na sednici proglasiti kraj epidemije.

Predlog HZJZ-a usledio je nakon što je Svetska zdravstvena organizacija saopštila da koronavirus više ne predstavlja globalnu zdravstvenu krizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.