Hrvatska: Znamo zašto je naglo skočio broj zaraženih

Izvor: B92, 14.Avg.2020, 17:27

Hrvatska: Znamo zašto je naglo skočio broj zaraženih

Zagreb -- Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš je apelovao na građane i turiste da se pridržavaju samozaštitnih mera.

On je poručio da godišnji odmor ne podrazumeva nenošenje maski.

"Turistička sezona je u punom zamahu, oko 900.000 gostiju je u Hrvatskoj, pa je i porast broja kovid-pozitivnih očekivan, a s obzirom na to da se na godišnjim odmorima ljudi ponašaju opušteno, ponovo apeliramo da more i leto ne poništavaju obvezu nošenja maski, držanja distance >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u okolnostima godišnjeg odmora”, rekao je Beroš za zagrebačku televiziju N1.

Dodao je da Nacionalni štab novim merama deluje na poznata žarišta koja su stavljena pod nadzor.

“Trend je uzlazni, ali znamo zašto je tako, nema nepoznatih situacija, jer smo informisani sa terena o svim zbivanjima. Epidemiološke službe rade bez prekida”, rekao je Beroš.

Očekuje, kaže, da pridržavanje preporučenih mera dovede do smanjenja broja zaraženih.

“Ali isto tako puno je toga na ličnom odabiru i ponašanju svakog građanina i turista, naročito mladih koji dolaze na letovanje u Hrvatsku”, rekao je.

Tvrdi da nema mesta prevelikoj zabrinutosti, ali očekuje punu ozbiljnost građana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Znamo zašto je povećan broj zaraženih u Hrvatskoj"

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2020

ZAGREB - Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Hrvatskoj, gdje je danas, drugi dan zaredom, registrovan najveći broj zaraženih virusom korona od početka epidemije, ministar zdravlja Vili Beroš je apelovao na sve građane i turiste da se pridržavaju samozaštitnih mjera i porčio da godišnji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.