Hrvatska: U tuči zbog pesme Srbin prvi počeo

Izvor: B92, 22.Feb.2016, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: "U tuči zbog pesme Srbin prvi počeo"

Zagreb -- Tuča zbog pesme u Hrvatskoj u kojoj je povređen srpski mladić Jovan Matijević je obična tuča, a ne zločin iz mržnje, navode iz policije, a prenosi „Jutarnji“.

Kako navode, svi učesnici sukoba, pa i sam Jovan, optuženi su za narušavanje javnog reda i mira.

Policija je obavila niz razgovora sa učesnicima i svedocima obračuna, a prekršajnom sudu u Novoj Gradiški podnete su prijave protiv šestorice muškaraca od kojih najmlađi ima 16, a najstariji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 42 godine.

Ističe se da nije u pitanju zločin iz mržnje, a akteri su policiji rekli: „Međusobno se ne poznajemo pa samim tim i ne znamo ko je koje nacionalnosti“.

Prema navodima policije, Matijević je džuboksu u kafiću uplatio sve pesme. Prišao mu je 28-godišnjak koji je tu sedeo sa četiri prijatelja i tražio mu da „ne pušta više takve pesme“.

„Zvuci ljubavne pesme Krajišnika Žareta i Gocija ’Ja popio jesam, al nisam budala’ već su odzvanjali prostorom Parka pa Matijeviću negodovanje zbog njegovog muzičkog ukusa nije ’selo’“, navodi se u tekstu „Jutarnjeg“.

Nakon toga se ističe da je tu izbila svađa tokom koje je Matijević prvo odgurnuo, a onda i udario 28-godišnjeg mladića koji mu je uzvratio.

U sukob su se u tom trenutku umešali i ostali prijatelji s kojima je bio 28-godišnjak, ali i 23-godišnji prijatelj Matijevića.

Matijević je ranije izjavio da je dobio nekoliko udaraca šakom u lice i pokušao je da se brani, ali je nakon toga usledio udarac kolenom u glavu i osvestio se tek kada mu je u pomoć pristigao prijatelj Danijel, Hrvat kojeg poznaje već dvadeset godina.

“Nismo nikome smetali, a nismo ni hteli probleme. Napali su ga jer je Srbin, ali uspeo sam da ih nagovorim da prestanu”, rekao je tada Danijel.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatska policija: U tuči zbog pjesme Srbin prvi počeo

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2016, 09:50

ZAGREB - Tuča zbog pjesme u Hrvatskoj u kojoj je povrijeđen srpski mladić Jovan Matijević je obična tuča, a ne zločin iz mržnje, navode iz policije...Kako navode, svi učesnici sukoba, pa i sam Matijević, optuženi su za narušavanje javnog reda i mira...Policija je obavila niz razgovora sa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.