Hrvatska: Krivične prijave policajcima zbog migranata

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Krivične prijave policajcima zbog migranata

Zagreb -- Centar za mirovne studije iz Hrvatske podneće krivičnu prijavu protiv policijskih službenika zbog sumnje da su se ponašali na nezakonit način prema migrantima.

Pored toga, ta organizacija zahteva ostavku ministra Bošinovića, direktora policije Nikole Miline i načelnika uprave za granice jer ih smatraju odgovornim za postupanje policije, prenosi Index.hr.

Podsetimo, britanski "Gardijan" pisao je prošle nedelje da hrvatska policija sistematski vrši nasilje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nad migrantima i izbeglicama koje ulaze u Hrvatsku iz BiH u pokušaju da se domognu zapadne Evrope. Objavljen je i snimak kao dokaz.

Međutim, hrvatski direktor policije Nikola Milina u ponedeljak je negirao te tvrdnje i rekao da nisu ustanovljeni nikakvi slučajevi njihovog premlaćivanja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.