Hrvati više troše u Nemačkoj nego Nemci u Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati više troše u Nemačkoj nego Nemci u Hrvatskoj

Hrvati u turističkoj poseti Nemačkoj u proseku dnevno troše 64 evra, dok Nemci na letovanju u Hrvatskoj troše dva evra manje.

Prema pisanju Večernjeg lista, Nemačka Hrvatskoj daje najviše turista, a na prvom mestu je i kad se Hrvati otisnu na neko putovanje.

Nemačku je lane posetilo 770.000 hrvatskih građana (slede Italija, Bosna i Hercegovina i Austrija), što je čak sto hiljada više nego u prethodnoj godini.

Sa brojem turista porastao je i broj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << onih koji su izabrali da se presele u Nemačku i tamo nastave da žive. Krajem 2013. statistika je beležila 240.543 hrvatska državljanina s nemačkom adresom, a krajem prošle godine 263.347.

Među Hrvatima koji dolaze u Nemačku na kraće dominiraju oni s turističkim motivima (53 odsto), što ne isključuje ni posetu rodbini, a brojna su i poslovna putovanja (24 odsto), koja su vezana za sajamske priredbe u toj zemlji.

Turisti iz Hrvatske po putovanju potroše u proseku po 505 evra, navodi list.

Nemačka, koja ugosti 50 miliona turista, očekuje njihov rast. Samo iz našeg regiona, odakle u Nemačku odlazi 2,1 milion gostiju, broj bi do 2020. trebalo da naraste za pola miliona, piše Večernji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nemački turisti izneverili Hrvate

Izvor: B92, 21.Maj.2015, 08:50

Hrvati u turističkoj poseti Nemačkoj u proseku dnevno troše 64 evra, dok Nemci na letovanju u Hrvatskoj troše dva evra manje. Prema pisanju Večernjeg lista, Nemačka Hrvatskoj daje najviše turista, a na prvom mestu je i kad se Hrvati otisnu na neko putovanje.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.