Hrvati u ludilu: Nova pogrešna odluka?

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 11:16

Hrvati u "ludilu": Nova pogrešna odluka?

Odluka o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka neće biti dobra za Oružane snage niti za odbranu RH, rekao je Franko Vidović.

Ipak, iako se čini da je ova namera vlasti naišla na većinsko odobravanje, ima i onih koji se tome protive, među kojima je i poslanik opozicionih Socijaldemokrata Franko Vidović, koji smatra da se ne radi o dobrom potezu, kao i da je cela priča smišljena uoči predstojećih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj.

Gostujući na HRT-u, Vidović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakao da pitanja koja se tiču nadstranačkih tema treba rešavati konsenzusom.

"Kada kažem konsenzus, onda to znači ne lomiti preko kolena odluke. Ovo jeste lomljenje preko kolena i ja se ne mogu oteti utisku da je ovo napravljeno jedino sa svrhom izbora, pa ćemo to upotpuniti u aprilu sa Rafalima i idemo na izbore", rekao je Vidović.

Njegov kolega iz parlamenta Ante Deur, iz vladajuće HDZ, tvrdi da se ne radi o predizbornoj priči.

"Mi moramo gledati celi koncept događanja u vremenu u kojem živimo. Vojni rok nije nikada ukinut, zamrznut je 2008. godine. Sada se traži model koji je najbolji i taj model će biti prezentovan u nekom vremenu", rekao je Deur.

Istakao je da bezbednost nema cenu, uz podsećanje da je Hrvatska u bezbednost u poslednjih nekoliko godina uložila preko milijardu evra.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.