Hrvati poželeli da imaju svoje Topaloviće: Pogledajte kako izgledaju hrvatski maratonci

Izvor: B92, 25.Dec.2015, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati poželeli da imaju svoje Topaloviće: Pogledajte kako izgledaju hrvatski maratonci

Svi će vam reći da je previše rečenica iz filma “Maratonci trče počasni krug” Duška Kovačevića zauvek urezano u našu memoriju. I dok film redovno gledamo na televiziji na pozorišnu predstavu smo pomalo zaboravili. Nakon brojnih pokušaja da se kod nas u teatru pojave kultni likovi i Hrvati su poželeli da imaju svoje Topaloviće.

Topalovići su opet na sceni, a sa filmskog platna sišli su u zagrebačko pozorište kako bi i u ovoj verziji trčali svoj “počasni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krug”.

“Hvala Bogu da sam doživeo i ovu premijeru i mogu samo reći da su ovi glumci baš izuzetni glumci”, kaže Dušan Kovačević, autor drame.

Ova priča o “najstarijoj balkanskoj porodici” prepričava se generacijama.

“Najdraža rečenica mi je ‘Tebi se ne isplati ići kući s groblja’”, kaže hrvatski glumac Tarik Filipović.

Inače, predstavu je u Zagrebu gledao i Bogdan Diklić, koji je ovu ulogu odigrao na prvoj godini fakulteta, a film je pogledao 28 puta, ali mu priča o maratoncima još nije dosadila.

Pogledajte kako izgledaju hrvatski maratonci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.