Hrabra petogodišnjakinja: Amputirali joj noge da bi joj namestili kičmu i sprečili eksploziju organa (FOTO)

Izvor: S media, 10.Dec.2012, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrabra petogodišnjakinja: Amputirali joj noge da bi joj namestili kičmu i sprečili eksploziju organa (FOTO)

Rozi Dejvis (5) rođena je sa velikom prazninom između kičmenih pršljenova i noge su joj bile potpuno izvijene i deformisane. Nedostatak pršljenova značio je Rozinu smrt, jer njeno telo nije imalo jaku fizičku potporu i svi organi bi joj otkazali, piše DailyMail.

Međutim, lekari u bolnici u Birmingemu našli su način kako da devojčici spasu život. Oni su odlučili da devojčici amputiraju obe noge i da kosti iz nogu ugrade u kičmu.

Mala Rozi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je druga osoba na svetu kojoj je odrađena takva operacija i za sada se uspešno oporavlja.

Njena majka je ponosna nju. “Ona nikada nije smatrala da je invalid. Tačno zna šta želi i uvek nađe način da to i ostvari bez obzira na sve fizičke prepreke”, kaže majka.

Rozi je jedina osoba u Britaniji koja je rođena sa jako retkim kičmenim defektom. Ona uopšte nije imala pršljenove u lumbalnom delu kičme.

Pokušaji da operacijom devojčici isprave noge nisu urodili plodom i doktori su se zbog toga odlučili na ovako rizičnu operaciju.

Operacija ugrađivanja kosti trajala je više od 13 sati. Mala Rozi je kao beba imala osećaj u donjim delovima tela i pomerala se, što je doktorima davalo nadu da nervi ipak postoje. Sada nakon operacije Rozi ima bolji osećaj u donjem delu tela i moguće je da će u budućnosti moći da koristi protetičke udove.

Njena želja je bila da hoda. Budući da je operacija prošla uspešno verujem da će ostvariti i taj cilj”, kaže njena majka.

(S media)

Foto: DailyMail/FergusWalsh

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Devojčici amputirali noge da joj se organi ne 'zdrobe' i ubiju je

Izvor: S media, 11.Dec.2012, 10:22

Rozi (5) iz Velike Britanije rođena je s velikim rascepom u kičmi, a noge su joj bile presavijene ispod kukova. Zbog bolesne kičme pretila je opasnost da joj se unutrašnji organi zdrobe pod vlastitom težinom. Lekari su je spasili tako što su joj pre mesec dana amputirali noge i kosti iz nogu "ugradili"...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.