Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2018, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoti: Opozicija podnela zahtev za vanrednu sednicu Skupštine Kosova o dijalogu

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti izjavio je danasda su obezbedili dovoljan broj glasova i od Predsedništva Skupštine Kosova zatražili vanrednu sednicu parlamenta na kojoj, kako je rekao, treba da se usvoji rezolucija da u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom ne može razgovarati o granicama zemlje.

On je na Fejsbuku napisao da i posle širokog protivljenja razmeni teritorija ili korekciji granice predsednik Kosova Hašim Tači nastavlja svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "protivustavno" angažovanje da ta tema bude deo dijaloga sa Srbijom.

Situacija je kritična nakon najava o razgovorima o ovom pitanju na konferenciji u Parizu 11. novembra ove godine, piše Hoti.

"Vanrednu sednicu koju je opozicija zatražila za 4. septembar kako bi se usvojila rezolucija protiv uključivanja ove teme (granica) u dijalog je onemogućila vladajuća koalicija. Od tada je predsednik Skupštine blokirao sazivanje ove sednice apsurdnim obrazloženjem da opozicija treba da obezbedi 61 glas za održavanje vanredne sednice", napisao je Hoti.

On je rekao da su danas dostavili zahtev za održavanje vanredne sednice "kako bi se uspostavile crvene linije u dijalogu", navodeći da je "teritorija Kosova jedna i nedeljiva i da niko ne može da pregovara o teritoriji Kosova".

Za zakazivanje vanredne sednice potrebno je obezbediti 40 potpisa poslanika Skupštine Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hoti: Sa Srbijom ne možemo razgovarati o granicama

Izvor: Danas, 25.Okt.2018

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas da su obezbedili dovoljan broj glasova da od Predsedništva Skupštine zatraže zakazivanje vanredne sednice na kojoj, kako je rekao, treba da se usvoji rezolucija da se u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom ne može...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.