Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2017, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandska vlada traži da se poništi presuda o Srebrenici

AMSTERDAM - Holandska vlada tražila je od vrhovnog suda te zemlje da poništi presudu da je Holandija djelimično odgovorna za smrt 300 muškaraca muslimanske vjeroispovesti, ubijenih u Srebrenici 1995. godine.

"Ne dijelimo mišljenje sudije da su holandski mirovnjaci UN-a postupali nezakonito i ne razumijemo kako je sud donio tu presudu", rekao je portparol Ministarstva odbrane Klas Meijer za Rojters.

On je aludirao na presudu Apelacionog suda iz juna ove godine u kojoj se potvrđuje presuda iz 2014. godine, a u kojoj se navodi da je holandski mirovnjaci trebalo da znaju da će muslimani biti ubijeni ukoliko ih primoraju da napuste bazu UN.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.