Holandska vlada traži da se poništi presuda o Srebrenici

Izvor: Vesti-online.com, 20.Sep.2017, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandska vlada traži da se poništi presuda o Srebrenici

Holandska vlada tražila je od vrhovnog suda te zemlje da poništi presudu da je Holandija delimično odgovorna za smrt 300 muškaraca muslimanske veroispovesti.

Oni su ubijeni u Srebrenici 1995. godine.

- Ne delimo mišljenje sudije da su holandski mirovnjaci UN-a postupali nezakonito i ne razumemo kako je sud doneo tu presudu - rekao je portparol Ministarstva odbrane Klas Meijer za Rojters.

On je aludirao na presudu Apelacionog suda iz juna ove godine u kojoj se potvrđuje presuda iz 2014. godine, a u kojoj se navodi da je holandski mirovnjaci trebalo da znaju da će muslimani biti ubijeni ukoliko ih primoraju da napuste bazu UN.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.