Hodžaj: Kosovo diže takse za Srbiju sa 10 na 100 odsto

Izvor: N1 televizija, 21.Nov.2018, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj: Kosovo diže takse za Srbiju sa 10 na 100 odsto

Vlada Kosova izglasala je danas većinom glasova povećanje poreza na srpske proizvode 10 (koliko je pretprošle nedelje uvedeno) na 100 odsto, javilli su kosovski mediji.

Ovaj predlog dao je ministar trgovine i industrije Endrit Šalja, a podržao ga Ramuš Haradinaj, javlja Koha, navodeći da sporazum CEFTA ne funkcioniše, prenosi i Kossev.

Serbia is continuing its aggressive campaign against Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << in the int’l stage. It is also undermining the normalisation process. To defend our vital interest, Government of Kosovo has decided today to increase the customs tariff to 100%. Further measures to be announced soon!

Vlada Kosova odlučila je danas da poveća tarife na robu iz Srbije na 100 odsto, a uskoro će objaviti i nove mere, napisao je na svom tviter nalogu zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj.

Srbija je nastavila sa svojom agresivnom kampanjom protiv Kosova na međunarodnoj pozornici. To podriva proces normalizaacije, napisao je Hodžaj i dodao da su tarife povećane kako bi Kosovo odbranilo svoje vitalne interese.

"Kosovo je dugo vremena ometano, kako u transportu, tako i u analizi i u bilo kom drugom instrumentu CEFTA-e. Na taj način podržavam ovaj predlog", rekao je Haradinaj, a prenosi Koha.

Vlada Kosova je pretrpošle nedelje uvela porez od 10 odsto na određene proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine koji se prodaju na KiM-u, mahom na mlečne proizvode i građevinski materijal, a u međuvremenu povela se i akcija protiv proizvoda na kojima u deklaraciji piše "Kosovo i Metohija" ili "Kosovo/UNMIK".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Priština povećala takse na srpsku robu za 100 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2018

Kosovska vlada odlučila je danas da takse na proizvode iz centralne Srbije poveća za 100 odsto...Endrit Shalja, ministar trgovine i industrije, predložio je povećanje takse za 100 odsto, što je podržao premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj...Haradinaj je rekao da sporazum...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.