Hodžaj: Još 10 zemalja može da povuče priznanje Kosova

Izvor: RTS, 06.Sep.2019, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodžaj: Još 10 zemalja može da povuče priznanje Kosova

Zamenik premijera u odlazećoj vladi i potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj rekao je da ima informacije da bi još deset zemalja moglo da povuče priznanje.
"Imam pouzdane informacije i u diplomatskim odnosima je to ozbiljno pitanje. Koristili smo dijalog da bismo dobili priznanje", rekao je Hodžaj u emisiji Rubikon na prištinskoj KTV televiziji, preneo je prištinski portal Koha.net.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Hodžaj je napomenuo da mu je "jedna država u regionu rekla da Srbija priprema kampanju za povlačenje priznanja", a spomenuo je i "sredstva koja će se koristiti za povlačenje priznanja".
Hodžaj je rekao da za njega povlačenje priznanja "nije nova situacija".
"Postoji 13 zemalja koje su povukle priznanje. Jednom moramo shvatiti karakter naše državnosti. Da smo član UN, priznanje bi bilo univerzalno. U ovoj situaciji kada zemlja prizna Kosovo, moraju se uspostaviti diplomatski odnosi. Postoje neke istine koje su bolne", rekao je on i dodao da je moglo da se spreči povlačenje priznanja.
Prištini je potrebna spoljna politika, rekao je Hodžaj, koja ima "operativni plan i strateško razmišljanje".
Hodžaj je u emisiji naglasio da Priština "mora da koordinira aktivnosti sa partnerima kako bi obnovili priznanje i da traže od Srbije da zaustavi kampanju o povlačenju priznanja.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hodžaj: Još 10 zemalja može da povuče priznanje nezavisnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2019, 00:18

Zamenik premijera privremenih prištinskih institucija i potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Enver Hodžaj rekao je da ima pouzdane informacije da bi još 10 zemalja moglo da povuče priznanje kosovske nezavisnosti...„Postoji 13 zemalja koje su povukle priznanje. Jednom moramo shvatiti karakter...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.