Hjundai potvrdio: Brin poginuo tokom treninga uoči relija u Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2023, 16:44

Hjundai potvrdio: Brin poginuo tokom treninga uoči relija u Hrvatskoj

Vozač fabričkog tima Hjundai Irac Kreg Brin poginuo je danas tokom treninga za Hrvatski reli, pošto je oko 12.40 časova izleteo sa puta i udario u drvo na putu između Starog Golubovca i Lobora, potvrđeno je iz Svetskog reli šampionata (WRC).

Hrvatski mediji su ranije preneli da je Brin preminuo na licu mesta pošto je izleteo sa puta i udario u drvo, dok je njegov suvozač Džejms Fulton prošao bez povreda.

"Porodica WRC je šokirana i tužna zbog smrti Krega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Brina. Naše misli su u ovom neverovatno tužnom trenutku sa porodicom i prijateljima Krega Brina", saopšteno je iz WRC.

Kompanija Hjundai motosport takođe se oglasila na društvenim mrežama.

"Hjundai motosport sa dubokim bolom potvrđuje da je Brin danas izgubio život u nesreći tokom test vožnje uoči Hrvatskog relija. Suvozač Džejms Fulton je prošao bez povreda u nesreći koja se dogodila danas oko podneva. Hjundai motosport upućuje saučešće Kregovoj porodici, prijateljima i njegovim mnogobrojnim navijačima", naveli iz Hjundaija.

Hrvatska policija je navela da će više podataka o ovoj nesreći saopštiti po završetku istrage.

Brin je bio sedmi u generalnom plasmanu vozača u WRC sa 84 boda. Prvo mesto drži vozač Tojote Finac Kale Rovanpera sa 255 bodova.

Brin je prošle godine bio četvrti na Hrvatskom reliju. On je najbolji plasman ove sezone ostvario na Reliju Švedske kada je zauzeo drugo mesto.

Reli Hrvatske u okviru Svetskog reli šampionata (WRC) trebalo bi da bude vožen od 20. do 23. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irski vozač Kreg Brin poginuo tokom treninga uoči relija u Hrvatskoj

Izvor: AutoBlog, 13.Apr.2023

Vozač fabričkog tima Hjundai Irac Kreg Brin poginuo je danas tokom treninga za Hrvatski reli, pošto je izleteo sa puta i udario u drvo na putu između Starog Golubovca i Lobora, prenose hrvatski mediji. U saopštenju hrvatske policije se navodi da je vozač, čije se ime ne navodi, preminuo na licu...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.