Hitlerove beleške prodate na aukciji za 34.000 evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2020, 13:09

Hitlerove beleške prodate na aukciji za 34.000 evra

Rukom pisane beleške nacističkog vođe Adolfa Hitlera prodate su danas na aukciji u Minhenu za 34.000 evra, uprkos osudi jevrejskih grupa.

Aukcijska kuća Herman Historika (Hermann Historica) branila je prodaju, uz ocenu da beleške imaju istorijski značaj i da im je mesto u muzeju.

Hitlerove beleške za obraćanje oficirima, na devet stranica, pisane su 1939, osam meseci pre izbijanja Drugog svetskog rata.

Prodate su anonimnim ponuđačima za 34.000 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << što je znatno iznad početne cene procenjene na između 2.500 evra i 7.500 evra.

Rabin Menahem Margoli, koji je na čelu Evropskog udruženja Jevreja sa sedištem u Briselu, ocenio je da je prodaja rukopisa zabrinjavajuća i da bi mogla da ohrabri neonaciste.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitlerovi govori prodati na aukciji u Minhenu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2020

Rukom pisane bilješke nacističkog diktatora Adolfa Hitlera prodate su u petak na aukciji u Minhenu, uprkos zabrinutosti jevrejskih grupa da bi to moglo ohrabriti neonaciste.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.