Hitan sastanak sa Vojskom Srbije zbog epidemije u Italiji! Uvode se posebne mere na graničnim prelazima

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2020, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitan sastanak sa Vojskom Srbije zbog epidemije u Italiji! Uvode se posebne mere na graničnim prelazima

Radna grupa Ministarstva zdravlja za kontrolu virusa Covid-19 održala je hitan sastanak u cilju preduzimanja adekvatnih mera povodom novonastale situacije u vezi širenja ovog virusa u Italiji.

U skladu sa navedenim odmah je izvršeno usklađivanje kriterijuma u Algoritmu za postupanje u nadzoru nad putnicima koji su boravili u zaraženim odnosno epidemiološki rizičnim područjima, koje podrazumeva pojačan nadzor putnika na graničnim prelazima.

Pored putnika koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su boravili na teritoriji NR Kine u oblastima zahvaćenim epidemijom novim koronavirusom, a koji su u dosadašnjem periodu kontrolisani u postupku redovnog pojačanog nadzora od strane nadležne inspekcije ministarstva zdravlja i mobilnih epidemioloških timova nadležnih instituta i zavoda za javno zdravlje, od danas su pojačanim nadzorom i posebnom kontrolom, na svim graničnim prelazima, obuhvaćeni i putnici koji dolaze iz Republike Italije.

Takođe, izmenjeno je i zdravstveno upozorenje koje se deli svim putnicima, a koje se odnosi na zaražena odnosno epidemiološki rizična područja.

Pored toga, održani su i sastanci sa predstavnicima Vojske Srbije i drugim nadležnim državnim organima, kao i Svetskom zdravstvenom organizacijom u cilju preduzimanja svih neophodnih mera kako bi se sprečilo širenje virusa na teritoriji Republike Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojačan nadzor putnika iz Italije na svim graničnim prelazima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2020

Radna grupa Ministarstva zdravlja za kontrolu novog korona virusa (Covid-19) naložila je danas pojačan nadzor i posebnu kontrolu putnika koji dolaze iz Italije, na svim graničnim prelazima, u cilju preduzimanja adekvatnih mera povodom novonastale situacije sa širenjem tog virusa u Italiji...U saopštenju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Lončar: Zbog koronavirusa u Srbiji apsolutno nema mesta za paniku

Izvor: RTS, 25.Feb.2020, 09:58

Zbog razvoja situacije sa Kovidom-19, Srbija je pojačala nadzor putnika na graničnim prelazima. Juče je održan hitan sastanak radne grupe Ministarstva zdravlja za kontrolu virusa. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže za RTS da apsolutno nema mesta za paniku koja počinje da se širi i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.