Ministarstvo zdravlja pojačalo nadzor putnika na granicama zbog koronavirusa

Izvor: RTS, 24.Feb.2020, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo zdravlja pojačalo nadzor putnika na granicama zbog koronavirusa

Radna grupa Ministarstva zdravlja za kontrolu virusa Kovid-19 održala je hitan sastanak radi preduzimanja adekvatnih mera povodom novonastale situacije i širenja ovog virusa u Italiji.
"U skladu sa navedenim, odmah je izvršeno usklađivanje kriterijuma u Algoritmu za postupanje u nadzoru nad putnicima koji su boravili u zaraženim odnosno epidemiološki rizičnim područjima, koje podrazumeva pojačan nadzor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putnika na graničnim prelazima", navodi se u saopštenju.
"Pored putnika koji su boravili na teritoriji NR Kine u oblastima zahvaćenim epidemijom novim koronavirusom, a koji su u dosadašnjem periodu kontrolisani u postupku redovnog pojačanog nadzora od strane nadležne inspekcije Ministarstva zdravlja i mobilnih epidemioloških timova nadležnih instituta i Zavoda za javno zdravlje, od danas su pojačanim nadzorom i posebnom kontrolom, na svim graničnim prelazima, obuhvaćeni i putnici koji dolaze iz Republike Italije."
Takođe, izmenjeno je i zdravstveno upozorenje koje se deli svim putnicima, a koje se odnosi na zaražena, odnosno epidemiološki rizična područja.
Pored toga, održani su i sastanci sa predstavnicima Vojske Srbije i drugim nadležnim državnim organima, kao i Svetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) kako bi se preduzele sve mere za sprečavanje širenja virusa na teritoriji Republike Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.