Hiljadu osnovaca novi članovi Crvenog krsta

Izvor: Šumadija Press, 13.Maj.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljadu osnovaca novi članovi Crvenog krsta

U programu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, u Sportskoj hali “Gordana-Goca Bogojević“, u Velikom parku, održan je svečani prijem učenika u Podmladak ove organizacije.

Jedinstvena po načinu organizovanja u Srbiji, ova svečanost koju priređuje Gradska organizacija Crvenog krsta, okuplja najmlađe učenike, gde ih uz prigodan zabavni program upoznaje sa zadacima i humanitarnim radom ove organizacije ali i sa njihovim budućim obavezama kao najmlađih članova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press <<
– Sve one, koji iz tehničkih ili bilo kojih drugih razloga nisu mogli da prisustvuju ovoj svečanosti posetićemo u školama i obradovaćemo ih odgovarajućim priredbama i poklonima. Danas je oko hiljadu mališana zvanično primljeno u podmladak Crvenog krsta. Svečanim prijemom mališani se spontano uvode u programe i aktivnosti ove organizacije koji će tokom čitavog školovanja biti stalni pratilac i saveznik školi u izgradnji zdravih i humanih generacija – kaže Marica Patrnogić, zadužena za odnose s javnoišću u Gradskoj organizaciji Crvenog krsta.

U ime grada najmlađe članove najmnogobrojnije organizacije pozdravila je Gordana Damnjanović, član Gradskog već za zdravstvo i socijalnu politiku i poželela im da budu zdravi, humani, da nesebično pomognu svojim porodicama i drugovima, da izrastu u dobre, poštene, vredne i čestite ljude.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.