Hiljade Belorusa demonstriraju protiv Lukašenka, više od 180 uhapšenih

Izvor: Beta, 29.Nov.2020, 18:40

Hiljade Belorusa demonstriraju protiv Lukašenka, više od 180 uhapšenih

Hiljade Belorusa danas su izašle na nove demonstracije širom zemlje protiv dugogodišnjeg autoritarnog predsednika Aleksandra Lukašenka, tražeći njegovo povlačenje s vlasti.Grupa za zaštitu ljudskih prava Vesna (Proleće) navela je da je policija uhapsila više od 180 demonstranata u Minsku i drugim gradovima i da je neke učesnike protesta pretukla, prenosi Asošiejted pres.Uprkos snegu, velike grupe demonstranata okupile su se u više delova Minska, a u nekim oblastima su blokirali puteve.Nosili su transparente na kojima je izmedju ostalog pisalo "Komšija za komšiju protiv diktature" i uzvikivali "Odlazi, pacove", što se odnosilo na Lukašenka, koji 26 godina vlada čvrstom rukom.Policija je danas ponovo bacala suzavac i šok-bombe da bi rasterala okupljene, a neke je jurila do dvorišta zgrada i tukla pendrecima, navodi Vesna.Uoči protesta policija je u centru Minska razmestila vodene topove, oklopna vozila i marice.Nekoliko metro stanica je zatvoreno, a pristup internetu je ograničen.Opoziciona liderka Svetlana Tihanovska, koja se odmah posle izbora sklonila u Litvaniju da bi izbegla hapšenje, juče je ponovo uputila podršku demonstrantima."Podržaću svakog ko u nedelju izadje na 'Marš komšija'. Već smo prešli dug i težak put zajedno. Mi smo ponosan, hrabar, miroljubiv narod koji zna kolika je cena slobode i nikada neće pristati da živi bez nje", ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hiljade Belorusa demonstriraju protiv Lukašenka, više od 180 uhapšenih

Izvor: Danas, 29.Nov.2020

Hiljade Belorusa danas su izašle na nove demonstracije širom zemlje protiv dugogodišnjeg autoritarnog predsednika Aleksandra Lukašenka, tražeći njegovo povlačenje s vlasti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.