Izvor: RTS, 30.Jan.2023, 21:25

Hil: Sporazum neće biti lak ni za jednu stranu, srpska strana bila konstruktivna

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil je, govoreći o pregovorima Beograda i Prištine, naveo da sporazum neće biti lak ni za jednu stranu, a da je "srpska strana bila konstruktivna".
Kristofer Hil je, govoreći o francusko-nemačkom predlogu, u objavi na Tviteru naveo da "sporazum neće biti lak ni za jednu stranu".

"Mislim da je srpska strana bila spremna i konstruktivna i nadam se da svi učesnici pregovora mogu da urade isto", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u Hilovoj objavi.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno rekao da su francusko-nemački predlog normalizacije odnosa Beograda i Prištine usvojile sve države članice Evropske unije, čak i pet zemalja koje nisu priznale nezavisnost Kosova.
Vučić je tada rekao da ne može da govori o detaljima tog plana, ali da je taj predlog "de fakto postao pregovarački okvir za pristupanje Srbije EU".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"PONUĐENI SPORAZUM NIJE ULTIMATUM" Nikolić i Klačar na Blic TV analiziraju ciljeve francusko-nemačkog predloga i zbog čega član 4 "BODE OČI"

Izvor: Blic, 30.Jan.2023

- Ovo nije ultimatum, već pregovarački okvir za dostizanje normalizacije odnosa Beograda i Prištine - podvukli su Miloš Nikolić i Bojan Klačar govoreći o francusko - nemačkom predlogu sporazuma.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.