Hemičari, osvetlajte nam obraz!

Izvor: Mondo, 05.Jul.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hemičari, osvetlajte nam obraz!

Četvoro gimnazijalaca predstavljaće Srbiju na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi, koja će biti održana od 6. do 15. jula na Tajlandu.

Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

Srbiju će predstavljati: Andrej Kukuruzar, Damjan Čubraković, Anamarija Nikoletić i Andrej Kovačević.

Andrej Kukuzar je učenik somborske gimnazije "Veljko Petrović", Damjan Čubraković i Anamarija Nikoletić su učenici beogradske Matematičke gimnazije, a Andrej Kovačević >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pohađa Užičku gimnaziju. Sve pripreme za olimpijadu prošao je i još jedan užički gimnazijalac Igor Topalović, koji je bio rezerva u timu.

U pratnji mentora iz Srpskog hemijskog društva, profesora Dušana Sladića sa Hemijskog fakulteta u Beogradu i profesora Nika Radulovića sa PMF-a u Nišu, srpski tim je otputovao na najprestižnije takmičenje srednjoškolaca iz hemije.

Podršku su dobili od firme KPMG Beograd, koji je za sve obezbedio avionske karte za takmičenja, kotizacije i prateće troškove.

Srpski gimnazijalci su sa prošlogodišnje olimpijade doneli četiri medalje - srebrnu i tri bronzane.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.