Izvor: Blic, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hellgate: London

Po legendi, kada gavranovi napuste Londonski toranj, on će se srušiti a propast će zahvatiti celu Englesku. Približavanje čoveka nauci je učinilo da ovu legendu niko ne shvati ozbiljno i propast se desila. Vrata pakla su se otvorila i Zemljom su zavladali demoni. Godine 2038. ljudi konačno dolaze do znanja i snage potrebne da povrate ono što je njihovo i kreću u boj u Londonu, gradu u kom je propast čovečanstva i započela.

Hellgate: London je nova igra na kojoj su radila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << četiri čoveka koja su najzaslužnija za uspeh oba dela Diabla. Naravno, poređenje između ovih igara je neizbežno, i iako legendarni hack&slash RPG naslov ostaje u prednosti, mora se priznati da Hellgate: London ne zaostaje mnogo, a čak ima i potencijal da nadmaši prethodnika. Kada započnete igru, prvo birate jednu od šest ponuđenih klasa (po dve za one koji vole mačeve, magiju ili vatreno oružje), svaka klasa ima pristup određenom broju veština i moći i igra se na dovoljno različit način da ponovni prelazak igre bude zanimljiv. Sama igra je prilično jednostavna, nalazite se na nivou okruženi mnoštvom demonskih protivnika i cilj je da ih eliminišete što više (po mogućstvu sve, kako biste skupili što više iskustvenih poena). Usput treba odrađivati zadatke za likove koje srećete po stanicama metroa, gde se preživeli okupljaju. Igru je moguće preći radeći samo glavne misije, ali i sporedne su prilično važne, zbog iskustva, ali i opreme koja se dobija kao nagrada. Da, i ovde, kao i u ostalim igrama ovog tipa oprema je najveći pokretač. Istina je da Hellgate: London ima sjajan humor, dobru atmosferu i da je zanimljiva igra sama po sebi, ali ipak je najvažnije konstantno unapređivanje lika koji vodite, ne samo biranjem novih veština i atributa, nego i sakupljanjem sve bolje i bolje opreme.

Hellgate: London ima i svoje loše strane. Iako se nivoi slučajno generišu, i nikada nećete odigrati dva puta identičnu mapu, postoje jedva četiri različita modela po kojima se prave, tako da umeju da budu repetitivni. Nakon prelaska igre, možete to isto učiniti na višem nivou težine, ali onda priča i humor postaju potpuno sporedni i sve se svodi na besomučno eliminisanje protivnika i skupljanje opreme. Takođe, i pored četiri godine razvoja igre, ona je i dalje prilično bagovita (mada se situacija svakim danom popravlja) i postoji određen osećaj nedovršenosti. Ispravljanjem bagova i podizanjem raznolikosti porašće i kvalitet igre, ali ostaće šteta što igra od početka nije izdata u savršenom stanju.

Ovaj naslov je moguće igrati samostalno, ali sa više igrača putem interneta, za šta je potrebno napraviti poseban nalog. Obe opcije su dostupne svim kupcima igre, ali postoji i mogućnost pretplate. Pretplatnici imaju pristupe dodatnim sadržajima u igri za više igrača, kao i nekim opcijama koje nisu neophodne, ali mogu da pomognu u igri.

Pored proširenja avantura u Londonu, i ispravljanja bagova, Flagshipovci najavljuju mogućnost klasičnih ekspanzija postavljenih u druge svetske gradove.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.