Haradinaj zapretio Beogradu: Bićete bombardovani

Izvor: B92, 10.Mar.2022, 12:05

Haradinaj zapretio Beogradu: "Bićete bombardovani"

Ramuš Haradinaj izjavio je da će Beograd biti bombardovan ako samo jedan srpski vojnik uđe na Kosovo i Metohiju.

Lider AAK je rekao da nema analogije rata na Kosovu i rata u Ukrajini. On međutim, vidi da ne reaguje međunarodna zajednica jer je zakasnila da interveniše i na Kosovu.

On kaže da Rusija ima uticaj u nekim delovima Balkana, ali da, prema njegovim rečima, uopšte nije prisutna na Kosovu. Haradinaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže da Vučić i Srbija u ovom trenutku nemaju hrabrosti da intervenišu na Severu, zbog međunarodnih garancija.

"Kada bi se to desilo onda bi ceo svet znao da Vučić to radi za Rusiju. Ako nema mogućnost da nađe rešenje za Rusiju, Zapad je prilično dobar u pronalaženju rešenja za Srbiju, kao što je to uradio već jednom 1999. godine", rekao je on na RTV Dukađini.

"Znam da Amerikanci ne dozvoljavaju nijednom srpskom vojniku da uđe na teritoriju Kosova. Znam da će Beograd biti bombardovan ako se ovako nešto desi, kao 1999. To rukovodstvo Srbije dobro zna. Ako srpski oficir prođe kroz teritoriju Kosova, Beograd će biti bombardovan, a ne bilo koja druga teritorija", dodao je Haradinaj.

"Moramo da radimo svoj posao. Ali Srbija zna da je Kosovo područje odgovornosti Amerike, Britanije i drugih", rekao je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj zapretio Beogradu bombardovanjem ako samo jedan srpski vojnik uđe na KiM

Izvor: Luftika.rs, 10.Mar.2022

Ramuš Haradinaj izjavio je da će Beograd biti bombardovan ako samo jedan srpski vojnik uđe na Kosovo i Metohiju.. Lider AAK je rekao da nema analogije rata na Kosovu i rata u Ukrajini. On međutim, vidi da ne reaguje međunarodna zajednica jer je zakasnila da interveniše i na Kosovu.. On kaže da...

Nastavak na Luftika.rs...

Kina odbila Rusiju

Izvor: B92, 10.Mar.2022

Zvanični Peking je odbio da ruskim kompanijama isporuči komponente za avione, izjavio je šef ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj Valerij Kudinov..."Tražićemo avio-delove od drugih zemalja", izjavio je Kudinov...Prema njegovim rečima, Turska ili Indija mogu postati njihovi dobavljači...Kudinov...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.