Haradinaj uhapšen u Francuskoj po srpskoj poternici

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2017, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj uhapšen u Francuskoj po srpskoj poternici

Francuska policija je uhapsila je u sredu bivšeg haškog optuženika i predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, javljaju albanski mediji.

Haradinaj je uhapšen na osnovu međunarodne poternice koju je izdala Srbija, prenose mediji.

Haradinaj se nalazi u pritvoru u Francuskoj, a prethodno je uhapšen u Sloveniji.

Srpska optužnica se odnosi na zločin kod Radonjićkog jezera koji se desio tokom sukoba na KiM 1998. i 1999. godine. Tada je ubijeno najmanje 34 civila srpske i albanske nacionalnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(KURIR TV) ANKETA: Hoće li Ramuš Haradinaj konačno odgovarati za zločine nad Srbima?

Izvor: Kurir, 05.Jan.2017, 11:40

...Haradinaj, bivši vođa OVK i kosovski premijer, uhapšen je na osnovu međunarodne poternice koju je izdala Srbija Srpska optužnica se odnosi na zločin kod Radonjićkog jezera koji se desio tokom sukoba na KiM 1998 i 1999 godine Tada je ubijeno najmanje 34 civila srpske i albanske nacionalnosti..Pitali...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.