Izvor: RTS, 05.Avg.2020, 09:57

Haradinaj ne podržava Hotija u dijalogu s Beogradom

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo je izrazio neslaganje prema načinu na koji je prištinska strana pristupila obnovljenom dijalogu s Beogradom, istakavši da premijer Avdulah Hoti privatizuje taj proces.
Ramuš  Haradinaj je u intervjuu javnom servisu rekao da "Kosovo nema luksuz da zameni američko vođenje dijaloga krhkim vođstvom Lajčaka i Borelja".

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Ako premijer radi sam kao Demokratski savez Kosova, on snosi svoju odgovornost kao DSK, trenutno sve što se događa u dijalogu, premijer Hoti radi sam, jer nas nije odveo do stola kada je sedeo sa Srbijom. On nije poveo osobu koju smo mu dali", rekao je Haradinaj.
Pojasnio je da njegova Alijansa, iako vladajuća stranka u koaliciji sa DSK, neće da podrži razgovore pod okriljem EU ako ne bude deo razgovora.
"Nismo deo ovog dijaloga. Ne verujemo Hotiju u dijalogu sa Srbijom. Treba da postoji široko zasnovan konsenzus o ovom procesu", dodao je Haradinaj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.