Haradinaj otputovao u SAD

Izvor: B92, 05.Apr.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj otputovao u SAD

Priština -- Kosovski premijer Ramuš Haradinaj otputovao je danas u SAD, ali se tamo neće sastati s američkim zvaničnicima, već s predstavnicima katoličke zajednice.

Prištinski Lajmi ranije danas najavio je da će Haradinaj otputovati, da bi kasnije tu vest potvrdila i kosovska vlada.

Kosovska vlada je saopštila da je Haradinaj u Ameriku otišao na poziv albanske katoličke zajednice, a u Detroitu će prisustvovati godišnjici "Malesijskog ustanka".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ramuš Haradinaj će se, takođe, sastati sa predstavnicima zajednice katoličkih Albanaca u Americi i vlastima Detroita, kao i sa drugim američkim zvaničnicima, kažu iz kosovske vlade, preneo je RTS.

Haradinaj je zbog uvođenja sto odsto povećanih taksi na proizvode iz Srbije, od kraja prošle godine bio pod sankcijama SAD, tako što mu je onemogućeno dobijanje vize, pa tako nije mogao da prisustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu, početkom godine, iako je bio pozvan.

Nametnute uvećane takse na proizvode iz Srbije uvedene su od 21. novembra prošle godine i, iako deo političkih lidera vladajuće koalicije i kosovski predsednik Hašim Tači smatraju da tu meru treba privremeno ukinuti da bi se nastavio dijalog Beograda i Prištine, što je i mišljenje SAD i cele međunarodne zajednice, Haradinaj ostaje pri svom stavu da ona treba da ostane na snazi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HARADINAJ SE UPUTIO U AMERIKU: Želi da se ulaguje gazdama, ali zvaničnici SAD se neće sastati sa njim!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2019

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, otputovaće danas u Sjedinjene Američke Države, ali se tamo neće sastati sa američkim zvaničnicima, već s predstavnicima albanske katoličke zajednice..To piše prištinski Lajmi, pozivajući se na izvore iz Haradinajevog kabineta...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.