Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Feb.2020, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Kurti se predao Srbiji

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj je večeras ocenio da je odluka premijera Kosova, Aljbina Kurtija da od 15. marta počne sa ukidanjem takse od sto odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine u suštini predaja Kurtija Srbiji.

"Večeras se Aljbin prevarant predao Srbiji. To je početak povratka Srbije i Rusije na Kosovo. Aljbine prevarantu, od danas si odgovoran za ponovno osvajanje Kosova od Srbije, Bog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << blagoslovio Kosovo i njen narod“, napisao je Haradinaj na svom nalogu na fejsbuku.

Haradinaj je bio na čelu vlade Kosova kada je 2018. godine doneta odluka o uvođenju takse od sto odsto za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine i sada je najveći protivnik njenog ukidanja.

Najavio je da će njegova stranka tražiti vanrednu sednicu Skupštine Kosova na kojoj će predložiti rezoluciju protiv ukidanja takse od sto odsto.

Premijer Kosova Albin Kurti objavio je večeras da će od 15. marta početi postepeno ukidanje takse na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

"Prvo, kao znak dobre volje i spremnosti za rešavanje ekonomskog spora sa Srbijom, 15. marta ćemo doneti odluku da se ukinu takse na sirovine uvezene iz Srbije i Bosne i Hercegovine", rekao je Kurti na vanrednoj konferenciji za medije.

Istovremeno, Srbija treba da se obaveže da će zaustaviti kampanju protiv priznavanja nezavisnosti Kosova i takođe da počne uklanjanje trgovinskih barijera

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj o "Aljbinu prevarantu": Predao se Srbiji. Ovo je početak povratka Srbije i Rusije na Kosovo

Izvor: B92, 27.Feb.2020

Bivši premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj je ocenio da je odluka Aljbina Kurtija o ukidanju takse u suštini predaja Kurtija Srbiji..."Večeras se Aljbin prevarant predao Srbiji. To je početak povratka Srbije i Rusije na Kosovo. Aljbine, prevarantu, od danas si odgovoran za ponovno osvajanje Kosova...

Nastavak na B92...

“Aljbin prevarant se predao”: Haradinaj posle poraza Prištine predviđa povratak Srbije na KiM

Izvor: Večernje novosti, 27.Feb.2020

Haradinaj u objavi na Fejsbuku žestoko napao Kurtija zbog odluke da ukine takse na srpske proizvode Bivši premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj reagovao je večeras na odluku predsednika kosovske vlade Aljbina Kurtija koji je odlučio da 15. marta ukine taksu od sto odsto na uvoz...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.