Haradinaj: Kosovo prekida komunikaciju sa Unmikom

Izvor: RTS, 06.Feb.2019, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj: Kosovo prekida komunikaciju sa Unmikom

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da je Kosovo prekinulo komunikaciju sa Misijom Unmik i da stoga ne smatra da su pisma koja ova misija šalje Ujedinjenim nacijama odraz istine.
Izjava Ramuša Haradinaja je usledila pošto je generalni sekretar UN Antonio Guteres ocenio da je najveći problem u odnosima Beograda i Prištine taksa od 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odsto na srpsku robu, preneo je Radio Slobodna Evropa.

"Mi ne komuniciramo više sa njima. Ljudi Unmiku pišu ta pisma i šalju ih tamo. Ne smatram da je to odraz istine. Tenzije između Kosova i Srbije, ako baš hoćemo tako, stvorio je rat, nanesene štete i veliki bol, kao i nerešavanje odnosa jednim ugovorom o priznanju. Dok nema priznanja, normalno je da će biti i tenzija", rekao je Haradinaj prilikom posete fabrici za preradu krompira u Pestovi, u opštini Vučitrn.
Haradinaj je takođe rekao da neće biti nikakve korekcije granice između Kosova i Srbije i da je Kosovo spremno za jedan sporazum koji reguliše sve teme, a ne za sporazum čiji je cilj teritorija i granica.
Ova izjava usledila je dan nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači izjavio u Njujorku da će korekcija granice biti deo konačnog sporazuma Prištine i Beograda.
Ponovio je da je Kosovo spremno za dijalog, ali bez uslovljavanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Unmik: Haradinajeva izjava uzrokovana lošim tumačenjem

Izvor: RTS, 06.Feb.2019

Unmik ostaje posvećen svojoj ulozi da služi narodu Kosova u okviru mandata koji je ta misija dobila od Saveta bezbednosti, rekla je za Tanjug portparolka Unmika Sanam Dolatšahi, povodom izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da su prištinske institucije prekinule komunikaciju sa tom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.